Dezvoltare rurala

Home / Proiectele noastre / Dezvoltare rurala

08.07.2015

Asociatia Matvei Nicolescu, in cadrul proiectului “POSDRU/168/6.1/S/144616, valorificarea oportunitatilor de insertie pe piata muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea in Intreprinderi Sociale VALORIS” a infiintat in comuna Topalu, judetul Constanta, structura de economie sociala Alca Textile Prod.

Asociatia Matvei Nicolescu a organizat in sala de festivitati a Primariei Topalu, judetul Constanta, conferinta de presa cu privire la infiintarea Structurii de Economie Sociala Alca Textile Prod SRL.

In cadrul conferintei presedintele asociatiei, Calin Matvei a descris activitatile ce vor urma a fi implemntate in contextul dezvoltarii societatii de economie sociala Alca Textile Prod, de asemnea a vorbit despre noile locuri de munca ce vor fi create si despre implicarea pe care societatea o va avea in dezvoltarea comunitatii locale. Domnul primar Gheorghe Murat a participat la conferinta si a incurajat, prin discursul sau, initiativa Asociatiei Matvei Nicolescu, oferind tot suportul administratiei locale pentru desavarsirea proiectului.

Multumim participantilor la conferinta de presa, jurnalistilor prezenti, membrilor de la D.G.S.A.M.B., domunului Primar Murat Gheorghe precum si domnului Vice Primar Ion Jipa si persoanelor care fac parte din grupul tinta identificat in cadrul proiectului.

15.04.2015

Asociatia Matvei Nicolescu, prin sprijinul oferit de donatiile stranse de la compania SC Alegria Online Shops SRL, a demarat o colaborare pentru sprijinirea proiectelor de dezvoltare rurala si educatie, impreuna cu Fundatia “Alianta Pentru Renastere Spirituala”. Maicuta Liliana Circiu ne-a povestit despre crezul fundatiei, dorinta acesteia de a-i ajuta pe cei in nevoie si proiectul pe care il desfasoara in prezent, un asezamant social in judetul Ilfov, comuna Chiajna. De asemnea de la Maicuta am aflat ca fundatia a fost infiintata in anul 1992, iar principala directie primita de la presedintele de onoare Parintele prof. Constantin Galeriu, este implicara in societate in sensul ajutarii acesteia in vederea dezvoltarii rurale si a sustinerii educatiei.

Asociatia Matvei Nicolescu strange donatii pentru a sustine proiectul asezamantului social demarat de “Alianta Pentru Renastere Spirituala”. Printre donatiile stranse se numara: haine pentru copii si adulti, asternuturi de pat, paturi, perne, jucarii pentru copii si alimente. Un caz celebru, pentru care maicutele Paula si Liliana, reprezentante ale Fundatiei “Alianta Pentru Renastere Spirituala” au fost mediatizate, este povestea lui Stelian, un copil orfan si fara posibilitati, care prin grija Maicutelor a ajuns sa isi poata dezvolta calitatiile native si sa devin un element important in societatea din Romania.

Pentru a afla mai multe despre implicarea in societate a fundatiei “Alianta Pentru Renastere Spirituala” si motivul pentru care Asociatia Matvei Nicolescu a decis sustinerea activitatiilor si proiectelor acesteia, puteti afla vizionand urmatorul filmulet:

Sustinem dezvoltarea rurala in Romania, bazandu-ne pe principii bine structurate, plecand de la imbunatatirea calitatii vietii in zona rurala, pana la implementarea de proiecte si creearea de locuri de munca, in final ajungand la educatia din zona rurala. Potrivit principiilor noastre de functionare, educatia reprezinta fundamentul construirii unei societati sanatoase si prospere. De aceea consideram educatia ca fiind o arie de dezvoltare necesara in orice proiect.

Daca doriti sa sprijiniti initiativele Asociatiei Matvei Nicolescu va rugam sa ne contactati pentru a va oferi mai multe detalii si a va putea prezenta mai amplu proiectele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.