Protectia animalelor

Home / Proiectele noastre / Protectia animalelor

Primul proiect in care Asociatia Matvei Nicolescu s-a implicat, in sensul sustinerii si promovarii adaposturilor particulare pentru caini, este proiectul dezvoltat de Olimpia si Marcel Nicolescu, Adapostul “Ema Shelter” administrat sub egida Asociatiei pentru Dezvoltare Comunitara Ema.

Matvei Calin si Grivei Alexandru au vizitat adapostul, aducand cu ei si o mica donatie din partea Asociatiei Matvei Nicolescu, 300 Kg de hrana uscata. Am gasit usor satul Baneasa din judetul Giurgiu, dupa un drum de numai o ora cu masin din Bucuresti. De la marginea satului ne-a preluat un tractor, adapostul fiind situat literalmente in mijlocului campului, fiind imposibil sa se ajunga la el cu masina ori pe jos (fara echipare adecvata). In poarta adapostului ne-au intampinat sotii Nicolescu impreuna cu aproximativ 30 de catei blanzi si jucausi, lasati liberi prin curte pentru a socializa si a se obisnui cu vizitatorii, aceasta fiind o metoda de a-i pregati pentru adoptie. Dupa gardul ce-i separa pe acestia de restul adapostului se intinde pe aproximativ 2 ha zona padocurilor, unde locuiesc peste 300 de catei. Fiecare are cusca lui, castronul lui cu mancare si apa. Este important sa stiti ca atat doamna Olimpia cat si sotul dansei Marcel cunosc fiecare catel in parte, dupa nume si dupa istoria acestuia. Se joaca in fiecare zi cu fiecare dintre ei si ii iubesc pe toti la fel de mult. O parte din cateii care locuiesc in adapost sunt catei batrani, cativa cu o varsta de aproape 20 de ani. Sotii Nicolescu au grija de toti la fel de mult, le ofera medicamente, suplimente, vitamine si multa dragoste. Poveste impresionanta, 2 oameni crescuti in Bucuresti, sotii Nicolescu, obisnuiti cu confortul orasului, s-au mutat intr-o fosta ferma abandonata, pe care din forte proprii si bani imprumutati au amenajat-o, inainte gandidu-se la confortul cateilor si apoi la al lor. Astfel de oameni, dedicati cauzelor de bine-facere si pasionati, trebuie sustinuti. Mentionam ca Adapostul Ema, dupa spusele Olimpiei, este singurul adapost din Romania care mentine o stransa legatura cu Fundatia Brigitte Bardot si care este si ajutat lunar de celebra fundatie.

Va incurajam sa ne contactati daca doriti sa fiti si dumneavoastra parte din acest proiect minunat, “Adapostul de catei Ema”. Mai jos puteti vedea cateva din pozele pe care le-am facut in timpul scurtei noastre vizite la adapost.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.